Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

4K hjemmekinoprojektor fra Sony

VPL-VW1000ES kan vise film med fire ganger så høy oppløsning som HDTV.

Skrevet av / 08.09.11 - 10:21
4K hjemmekinoprojektor fra Sony

Sony Professional presenterte i dag sin nye 4K hjemmekinoprojektor VPL-VW1000ES, den første projektoren med 4K-oppløsning (4096×2160 piksler) for hjemmebruk.

“VPL-VW1000ES er den nyeste i en komplett serie av Sonys hjemmekinoprojektorer. På fjorårets IFA lanserte Sony sin første 3D hjemmekinoprojektor, VPL-VW90ES, og i juni i år lanserte vi VPL-HW30ES med høy ytelse for et lavere prissegment. Nylig lanserte vi også VPL-VW95ES med høy ytelse for mellomsegmentet. I dag lanserer vi VPL-VW1000ES med sin enestående og avanserte 4K-oppløsning, og viser allerede i dag hvordan fremtidens hjemmekino vil se ut,” sier Tak Nakane, produktsjef i Sony Europa.

Med en lysstyrke på 2000 ansi lumen leverer VPL-VW1000ES nesten dobbelt så mye lys som tidligere modeller. Projektoren har et helt nytt SXRD 4K-panel som kombinert med Sonys Iris3-teknologi kan oppnå en enestående dynamisk kontrast på opp til 1,000,000:1.

Oppskalering

I tillegg til å kunne vise 4K-oppløsning er VPL-VW1000ES utrustet med en ny 4K oppskaleringskrets, Reality Creation, som bearbeider og dramatisk forbedrer innhold i full HD 1080p til visning i 4K-oppløsning. VPL-VW1000ES kan vise full-HD 3D, oppskalere innhold i 2D og 3D til visning i 4K-oppløsning, og leveres med innebygget 3D-sender. I tillegg husker kretsen zoomlinsens posisjon for de ulike formatene.

Ny 4K-standard?

Oppskalering av eksisterende filmer er en ting, men hva med ekte 4K-filmer? Vel, Sony Pictures sies å ha mer enn 60 filmtitler i native 4K format, men foreløpig finnes det ingen effektiv måte å få dem ut til oss forbrukere. Blu-ray mediet er som kjent begrenset oppad til 1920 x 1080, men Sony hevder de er i samtaler med Blu-ray Disc Association om en ny kompresjonsstandard som vil gjøre det mulig å klemme 4K-filmer inn på platene. Sony kjøper seg tid ved å love at den neste Spider-man filmen, som har kinopremiere Juli 2012, senere vil bli tilgjengelig i 4K-format til forbrukere.

Sony VPL-VW1000ES blir tilgjengelig til vinteren, og blir ikke billig: Rundt 30.000 $ (dollar) blir det antydet at den vil koste. 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top