Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Monsterprojektor med 4K-oppløsning

Sony har akkurat sluppet en ny hjemmekinoprojektor med 4K, som gir fire ganger så høy oppløsning på lerretet, som en vanlig projektor.

Skrevet av / 04.09.13 - 18:20
Monsterprojektor med 4K-oppløsning

Den temmelig rå projektoren heter VPL-VW500ES, og er lillebror til den smått fantastiske VPL-VW1000ES, som vi testet her. Den nye modellen bruker 4K-paneler av SXRD-typen, som vi har gode erfaringer med fordi fargegjengivelsen og fyllraten er meget god. Med en oppløsning på 4096 x 2160 og støtte for DCI, får du fire ganger så høy oppløsning og større fargespekter enn i noen HD-projektor.

Sony-projektoren har også Reality Creation, som prosesserer film i full HD 1080p på feks Blu-ray (også i 3D), til full 4K-oppløsning på lerretet. Hvis det fungerer like bra på 500ES  som på 1000ES, har vi noe å glede oss til.

Sony forteller at 500ES  også har 1700 ANSI-lumen i teoretisk lysutbytte, og et kontrastområde på 200 000:1. Meget respektabelt, skal bli imteressant å se hvor bra det ser ut i praksis.

Forøvrig har den også motorisert fokus, zoom (2,06 x) og forskyvning av optikken, og en autokalibreringsfunksjon. Som vi også ser frem til å få testet.

Den blir neppe billig, men dyrere enn 1000ES blir den nok ikke. Estimert pris i Euro, er oppgitt til 10.000 euro, eller rundt 90.000 kr her hjemme.

Uansett kan den rimeligere til cirka 3.000 Euro VPL-HW55ES kanskje være et alternativ. Det er etterfølgeren til VW50ES som vi også har testet, og den nye Full HD 3D-projektoren har 1700 ANSI-lumen i teoretisk lysutbytte, og et kontrastområde på 120 000:1.

VPL-HW55ES_Black

Begge projektorer er tilgjengelige i av oktober og er utstyrt med trådløs HDMI-kompatibilitet som ekstra tilbehør, som muliggjør mottakelse av videosignal fra Blu-ray spillere og spillkonsoller.

«Med lanseringen av VPL-VW500ES tar vi hjemmekinoopplevelsen et skritt videre og befester Sonys ledende posisjon innen utviklingen av 4K. Innovasjoner som Sonys 4K SXRD-panel gir uovertruffen bildekvalitet som gjør 4K-drømmen til en overkommelig realitet. Den nye modellen VPL-HW55ES tilbyr en premium 3D-hjemmekinoopplevelse og utvider produktspekteret som våre kunder kan velge fra,» sier Tak Nakane, Produktsjef i Sony Europe.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top