Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

LG viser muskler

LG åpner CES-messen med en rekke spennende interaktive produkter.

Skrevet av / 10.01.12 - 04:40
LG viser muskler

Etter flere år med innbitt merkevarebygging har LG blitt en av trendsetterne på årets viktigste elektronikkmesse.

Mandag morgen lokal tid løftet koreanerne på sløret for sine nye 3D storskjermer, og ikke minst den etterlengtede OLED TV-en sin. Og vi må innrømme at dette er lekre saker!

Man trengte ikke sitte på første rad for å skjønne at nye 55-tommers OLED-skjermen byr på en oppsiktsvekkende skarphet og kontrast. Bildene som fløy over skjermen hadde en gnistrende klarhet, og markerer et klart hopp i bildekvalitet mot selv de aller beste LED- og plasmaskjermene.

LG-modellen er også en slank skjønnhet å se på, med kun 4 millimeter tykkelse og en nesten usynlig ramme på 1 millimeter. Vekten er også under halvparten av en tilsvarende LED-skjerm – 7,5 kg. Tallenes tale sa imidlertid ingenting om prisen, som ryktes å havne i nærheten av 50.000 kroner. Vårt inntrykk er at dette først og fremst er en flaggskipmodell, og at det nok vil ta enda minst et år før OLED gjør sitt inntog i mer kommersielt tilgjengelige modeller under 30.000 kroner.

Heldigvis skorter det ikke på nyheter i de mer tradisjonelle LED og plasmakategoriene. LG slår bokstavelig talt på stortromma med en ny linje virkelig store flatskjermer, og her er det bare å dra bokhyllene til side: LGs toppserie utvides med 60, 72 og 84 tommers størrelser, hvor den siste har 4K (3840 x 2160) oppløsning med mulighet for å vise 3D i Full HD med passive briller.

LG melder at de har hatt stor suksess med sine Cinema 3D skjermer med passiv brilleteknologi, som nå har en 30% markedsandel i forhold til de aktive variantene. Denne andelen vil trolig øke i 2012, da flere produsenter i tillegg til LG har trykket teknikken til sitt hjerte.

I 2012 vil halvparten av LGs TV-modeller ha innebygd 3D og smartfunksjoner. I tillegg til disse lanserer de også en egen linje med Google TV-er med innebygd Android operativsystem. For å få nok datakraft til de nye finessene har LG utviklet et eget chipset de kaller L9.

2012 ser også ut til å bli et år hvor brukergrensesnittet i TV-ene blir fornyet. LG har utstyrt sine nye TV-er med en rekke sensorer for bevegelsesstyring – rett og slett et innebygd kamera som filmer dine bevegelser og korrelerer dem med ulike funksjoner, som å styre volumet eller bytte kanal. Mon tro om sensoren klarer å fange opp at du knipser med stortåa?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top