Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Her er Android L, Android TV og Android Wear

Googles mobile operativsystem blir bredere enn noen gang før.

Skrevet av / 26.06.14 - 12:07
Her er Android L, Android TV og Android Wear

På Googles årlige utviklerkonferanse, Google I/O, har søkemotorgiganten nettop presentert den kommende versjonen av operativsystemet Android.

Android L
Først og fremst dreier det seg om en ny versjon på vei til mobil og nettbrett. Android L erstatter Android KitKat og kommer med en helt ny design som Google kaller “Material Design”. Hele brukerflaten skal gi mer dybde til brukeropplevelsen, når man betjener sin mobil eller nettbrett.

android-l

I tillegg setter Android L fokus på hastighet og strømforbruk. Det skjer blant annet ved hjelp av et nyt kodesett, Android RunTime (ART) som gjør at systemet bruker vesentlig mindre hukommelse og likevel har dobbelt så god ytelse som tidligere.

Android L kommer også med støtte for 64-bit prosessorer.

Samtidig introduseres en ny strømsparefunksjon, hvor man kan redusere bruk av prosessoren helt ned til basale telefonfunksjoner – en finesse som bl.a Samsung allerede har innført med Galaxy S5 – blir nå standard i Android L.

Android TV
Neste store nyhet er selvfølgelig Googles satsning på TV. Android TV er en tilpasset utgave av Android-systemet laget spesielt for TV-skjermen. At det er snakk om en tilpasset Android-versjon, ikke et separat system, skal gjøre det lettere for app-utviklerne å introdusere apps til Android TV.

Android TV brukergrensesnittet styres med en tilhørende app på Android-mobilen, og fokus er selvfølgelig på film og tv-serier fra Google Play og YouTube.

Android TV kan også brukes som spillkonsoll, ved å koble en spillkontroller til TV-en. Google viste også hvordan ett spill på nettbrettet kan sendes trådløst til tv-skjermen. Android TV vil også ha samme funksjonalitet som Chromecast, slik at man kan anvende nettbrett eller mobil til å søke med (f.eks. Netflix eller Viaplay) og deretter få filmen rett opp på storskjermen.

world-of-content

Flere store tv-produsenter, deriblant Sony, Philips og Sharp, har lovt at de skal være klar med TV-er med innebygd Android TV allerede i 2015.

(Philips har introdusert Android TV allerede i år, men da basert på den eksisterende Android JellyBean plattformen, med tilgang til spill og apper fra Google Play)

ASUS og Razr skal også være på vei med eksterne Android TV-bokser.

Android Wear
Smartklokker er en hurtig voksende produktkategori, og derfor kom det ikke som noen overraskelse at Google nå også er klar med nok en Android-version, Android Wear, tilrettelagt for de små enhetene.

Google_Conference_1099599m

Android Wear får blant annet stemmegjenkjenning, slik at man kan bruke smartklokken til å diktere Google Now-søk eller sms-meldinger, som så blir sendt videre via Android-mobilen man er koblet til.

Samsung og LG er allerede klar med sine smartklokker Samsung Gear Live og LG G Watch, som vil kunne kjøpes via Google Play-butikken i løpet af de nærmeste dagene.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top