Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Lilyhammer 3 – se ALLE episodene i dag!

I kveld har sesong 3 av "Lilyhammer" sesongpremiere, og NRK "tar en Netflix" og gjør umiddelbart HELE sesongen tilgjengelig på nettet.

Skrevet av / 29.10.14 - 10:03
Lilyhammer 3 – se ALLE episodene i dag!

Klokken 21:35 i kveld kan du benke deg foran din egen 65″ storskjerm, sette deg godt til rette i godstolen med en gigantisk skål med popcorn og få Fruen i huset til å løpe skytteltrafikk mellom kjøleskapet og TV-stuen med duggfrisk øl til deg – for nå blir det «Lilyhammer»-marathon!

Som ved de to tidligere sesongene av den populære dramakomedie-seriene, har NRK førsterett til premierevisning, men mens de ved tidligere sesonger har lansert en og en episode online samtidig med at den ble vist på TV, slipper NRK i kveld samtlige 8 episoder av sesong 3 på sin egen web TV. Et grep som Netflix er kjent for, og som har bidratt til å gi dem den unike posisjonen de i dag har på strømmemarkedet. På NRKs nett-TV blir sesongen tilgjengelig til nyttår.

I følge TV-sjef i NRK, Arne Helsingen, er dette begrunnelsen for det utradisjonelle grepet:

«Publikums seermønster er i endring. Derfor utvikler vi også nye måter å publisere på. Vårt mål er å nå flest mulig i Norge med godt tv-innhold. En publiseringsmåte som dette møter ønskene både til dem som ønsker å følge serien fra uke til uke og seere som vil se flere episoder på en gang. I takt med publikums endrede medievaner ønsker vi også å prøve ut ulike måter å publisere på.»

NB! Les anmeldelsen av «Lilyhammer», sesong 1 og 2 her!

 

Lilyhammer_1Sheet
Er du Netlix-abonnent, må du vente til 21. november med å se Steven Van Zandt som Frank «The Fixer» Tagliano i sesong 3 av «Lilyhammer».

 

Ikke før 21. november blir «Lilyhammer», sesong 3 tilgjengelig for Netflix-abonnenter verden rundt, en sesong som har fått et rekordstort budsjett på 120 millioner kroner (delvis finansiert av Van Zandts egen lommebok), og med en imponerende gjesterolleliste med blant annet Bruce Springsteen som Frank Taglianos italienske bror og begravelsesagent, samt «Sopranos»-medspiller Tony Sirico, Van Zandts kone Maureen og Kristofer Hivju som ihuga miljøvernaktivist.

Bruce_pa_party
Det blir rene familiegjenforeningen i «Lilyhammer», sesong 3!

 

Dermed har Van Zandt klart det ingen annen regissør (blant annet Martin Scorsese) har klart før ham, å overtale Bruce «The Boss» Springsteen til en rolle i en film/TV-serie. På VG Nett kan du se et lite klipp fra Springsteens skuespillerdebut, samt et kort intervju med Van Zandt.

For øvrig debuterte faktisk Springsteen som skuespiller i sin egen kortfilm «Hunter of Invisible Game» tidligere i år.

Den relativt sære dramakomedien om den tidligere mafiabossen fra New York (Van Zandt) som blir omplassert under vitnebeskyttelse til et nytt liv i OL-byen Lillehammer har tatt verden med storm. Så langt er rettighetene solgt til 130 land, slik at folk fra Brasil til India kan få med seg kulturkonfliktene mellom den urbane amerikaneren og «bygdetullinger» i småby-Norge. Et unikt antall land med tanke på at mesteparten av dialogen foregår på norsk og speiler norske særegenheter som pappaperm, snillisme, naivitet og et velfylt sosialbudsjett. Med «Lilyhammer» har gitaristen i Bruce Springsteens the E Street Band, Little Steven, skutt gullfuglen.

NB! Lyd & Bilde kommer snart tilbake med en komplett anmeldelse av sesong 3!

https://www.youtube.com/watch?v=U6CqITlbtlA

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Lyd & Bilde
Scroll to Top