Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

En vellydende platespiller til en tusenlapp?

Det er i hvert fall hva et nytt Kickstarter-prosjekt i USA lover.

Skrevet av / 26.12.12 - 09:00
En vellydende platespiller til en tusenlapp?

Kickstarter er et konsept som gir kapitalfattige foretak mulighten til å lansere nye produkter og ideer via såkalt crowdfunding, eller folkefinansiering. I dette tilfellet er det det amerikanske foretaket U-Turn Audio, som drives av teknologiske talenter i 20-årene. Man kan gi sin støtte til prosjektet ved å donere 5 dollar eller mer. Man kan også velge å forhåndsbestille platespilleren for totalt 150 dollar for innstegsmodellen.

Målet vil bli nådd
Når denne nyheten skrives, har prosjektet allerede fått inn 53.870 dollar av totalt 60.000 dollar de trenger for å sette produktet i produksjon. Dette siden prosjektet ble lansert den 17. desember! Det er igjen hele 29 dager før fristen går ut, med andre ord vil dette produktet så godt som garantert sannsynlig se dagens lys.

Enkel konstruksjon
Platespilleren ved navn Orbit vil produseres i USA – ikke Kina! – og har et enkelt formspråk, som vi kjenner fra blant annet Rega og Pro-ject. En base av MDF, en tallerken og en tonearm av høy kvalitet, skal vi tro ingeniørene. Pickupen er en billig Ortofon Omega, som enkelt kan skiftes ut til en av enda høyere kvalitet.

Priser
Spilleren Orbit har en startpris på 150 dollar. For 250 dollar får du Orbit Kickstarter Limited Edition med en bedre tallerken i akryl og en dyrere Ortofon OM 5E pickup. 500 dollar gir deg den håndmalte Orbit Renaissance Edition, som ellers er lik Kickstarter-versjonen. Skulle du bla opp 1.000 dollar, får du en helt spesiell platespiller, hvor produsent og kunstner jobber med deg personlig for å lage en spiller du selv drømmer opp i din egen fantasi…

Hvor bra spilleren er, blir ren gjetning, men det kan fort vise seg at innstegsmodellen kan gi konkurranse Pro-ject sin innstegsmodell Essential, mens Kickstarter-versjonen bør kunne måle seg med eksempelvis Rega RP1 og Pro-ject Debut Carbon. Bildene ser i hvert fall lovende ut.

For mer om prosjektet klikk her.

250 dollar gir deg en bedre tallerken og dyrere pickup.
For 500 dollar får du en håndmalt versjon.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top