Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Elac aktiverer seg

Utvider sortimentet med flere aktive høyttalere.

Skrevet av / 10.06.12 - 12:57
Elac aktiverer seg

Aktive høyttalere med innebygd forsterker er i vinden for tiden, og flere og flere har fått øynene (og ørene) opp for fordelene med å bygge forsterkeren inn i høyttalerne: Du kan koble lydkildene dine direkte til høyttalerne og sparer antall bokser. kke nok med det –  i mange tilfeller blir også lyden bedre enn frittstående løsninger.

Tyske Elac stakk av med prisen for ”Beste kjøp” i vår test av aktive høyttalere. Nå har tyskerne sett sitt snitt til å oppgradere de populære høyttalerne, og samtidig utvide AM-serien med to nye modeller: Både en lillebror, AM 50, og en real storebror ved navn AM 180.

Den nye AM 50 er en liten og nett aktiv monitor, og et mer kompakt alternativ til AM 150. Den bruker en enklere forsterkerløsning, der all elektronikk sitter i den ene høyttaleren med høyttalerkabel over til den andre. Prisen havner rett under 5.000 kroner for paret.

2012-versjonen av AM 150 har fått ny innmat med oppgraderte forsterkerdel, aktiv deling og strømforsyning. Samtidig går prisen opp til 6.000 kroner per par, men prisoppgangen skal angivelig være beskjeden i forhold til de lydmessige forbedringene.

De nye AM 180 blir ”high-end” modellen blant de aktive høyttalerne fra Elac. Her har tyskerne tatt i bruk sin velkjente JET III Air Motion Transformer diskant sammen med et Crystal Edition basselement av aluminium. AM 180 bruker 4 separate forsterkere som er mer påkostet enn AM 150, og kommer i svart eller hvit høyglans pianolakk. Grillen er dessuten mer elegant festet ved hjelp av innfelte magneter. Prisen havner rundt 11.000 kroner paret, noe som burde gjøre AM 180 til en spennende utfordrer til f.eks Dynaudio Focus 110A som vant vår forrige test av aktive høyttalere.

De nye høyttalermodellene blir tilgjengelig fra august 2012.

Priser: AM 50 ca 5.000 kr pr par

AM 150 ca 6.000 kr pr par

AM 180 ca 11.000 kr pr par

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top