Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nikon D4 ser i mørket

Julekvelden kommer på overtid for proffotografene, som kan glede seg over et av de råeste speilrefleksnee i Nikon D4: 16,2 Mp fullformabrikke, 204.800 ISO lysfølsomhet, 10 bps, og mye annet snacks.

Skrevet av / 06.01.12 - 09:14
Nikon D4 ser i mørket

Det er ikke lett å se hva som er nytt, men D4 henter teknologi fra øverste hylle når det tar over tronen fra det bejublede D3s.

Kameraet er myntet på proffotografen som trenger hastighet og ekstrem ISO-ytelse. Men det betyr ikke at Nikon har kompromisset på bildekvalitet.

D4 konkurrerer direkte med Canons kjappe proffkamera, EOS 1D X som kommer i mars.

Kjernen  i D4 er en ny 16,2 megapiksler CMOS bildebrikke, i fullformat. Altså 24 x 36mm bildeflate, som på tradisjonell 35 mm film.

D4 er skal beherske mange disipliner, derfor har det fått en ny versjon av Nikons 3D RGB Matrix lysmåling, med 91.000 målepunkter, mot 1005 i D3s. Fokussystemet benytter 51 fokuspunkter, og kan spore motivet.

Det skyter bildeserier på  10 bps, ISO-følsomheten kan utvides i begge ender. Til 50 og 204.800 ISO, det er praktisk talt som å kunne se i mørket. Samtidig som man kan dempe bildebrikkens lysføslomhet maksimalt, når situasjonen krever det.

Siden det også skal kunne ta opp video, har D4 full HD 1080p/30 fps, med mange innstillingsmuligheter og styring av mikrofonens følsomhet.

Kamerahuset har gjennomgått flere ergonomiske forbedringer, en 3,2-tommers skjerem, HDMI- og eternettport finnes her. Det samme gjør støtte for det nye XQD-formatet til CF-minnekort, som beytr at man kan bruke minnekort med skrivehastigheter på 125 Mb/.

Nikon D4 skal være klar for salg 16. februar, priset til 48.190 kroner for huset.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top