Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Utvid din virkelighet med BMW Mini

Briller gir virtuelle skjermer i kupeen.

Skrevet av / 08.05.15 - 00:01
Utvid din virkelighet med BMW Mini

BMW Mini avduket i april en prototype av sine Augmented Vision briller, som nærmest ser ut som en moderne variant av forhistoriske pilotvisir.

Det var på bilmessen Auto Shanghai i slutten av april at brillene først ble vist frem. Brillene kobler seg trådløst til bilens digitale hjerne, og viser skjermer som bare brukeren kan se.

 

BMW_Mini_Augmented_Vision_2
Opp på ”skjermen” ser du blant annet hastighet, og dessuten ledige parkeringsplasser.

 

Bens du kjører kan brillene projisere navigasjonsdata med piler som øyensynlig ligger på veien som du ser den gjennom frontruta. I tillegg vises fartsgrenser og din egentlige fart, samt interessepunkter, meldinger fra en tilkoblet smartmobil som bilen leser fra, og en kjekk funksjon kalt Augmented Parking, som viser avstanden til fortauskanter og andre parkerte biler, i tillegg til X-Ray View, som takket være utvendige videokameraer lar deg se ”gjennom dørene” før du åpner dem. Ledige parkeringsplasser blir opplyst, slik at man lettere finner seg et sted å stå.

Mens du kjører holder dataene seg på samme virtuelle sted over rattet, og beveger seg ikke når du beveger på hodet. Med andre ord skal det hele tiden virke som om du har en skjerm hengende i lufta, en som bare du kan se.

Augmented Vision er et prosjekt mellom BMW Mini og Qualcomm Connected Experiences, og det er planer om et fysisk produkt i løpet av neste år. Vi vil gjette på at konseptet ikke fungerer med eksisterende biler, men at du må kjøpe deg en helt ny BMW eller Mini ved lansering.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top