Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Denne kabelen gir high-end-lyd fra Android-mobilen

Dersom du har smartmobil eller nettbrett med OTG-støtte, kan du koble til en USB-DAC og få krystallklar lyd med denne kabelen fra Soundcare.

Skrevet av / 11.10.13 - 16:57
Denne kabelen gir high-end-lyd fra Android-mobilen

Dersom du har en Android-mobil med OTG-støtte, kan du glede deg over muligheten for høyoppløst lyd på stereoanlegget! Mange Android-mobiler støtter musikk med oppløsning på 24-bit/96kHz, og koblet til en ekstern digitalkonverter kan du få fullt utbytte av denne oppløsningen.

Alt du trenger er denne OTG-kabelen fra Soundcare. Kabelen er rett og slett en mikro-til-mini-USB-kabel med støtte for OTG (USB On-The-Go). I en OTG-kabel er ID-pinnen koblet til jord, i motsetning til andre USB-kabler.

Slik gjør du
Mikro-USB-enden kobles til din OTG-kompatible smartmobil eller -nettbrett. Den andre kobler du til en digitalkonverter med mini-USB-inngang. For eksempel en FiiO E17 (arvtakeren til E7, les test her), som er en digitalkonverter og en hodetelefonforsterker i ett. Dersom du benytter en digitalkonverter uten eget batteri, så være oppmerksom på at denne da fôres med strøm fra din mobiltelefon og vil tappe denne raskere.

Kabelen er spesiallaget for Soundcare og er i følge importøren den eneste i sitt slag.

Importøren anbefaler mobiltelefoner og nettbrett med Android 4.0 og nyere, selv om Android 3.1 og nyere også kan støtte OTG. Men frem til versjon 4.0 skal det ha vært endel bugs og problemer med dette. Vær oppmerksom på at selve mobiltelefonen eller nettbrettet må støtte OTG, og ikke bare operativsystemet. Det er det slettes ikke alle som gjør, så forsikre deg om at din gjør dette før du kjøper kabelen. Blant annet støtter flere nyere modeller fra Samsung og Sony dette, men ikke alle.

Mobilapp
Det er også nødvendig med en mobilapp som støtter musikk via USB. For eksempel USB Audio Recorder Pro fra KVR.

Det gjøres oppmerksom på at dersom du bruker en USB-DAC-med egen strøm, må denne være slått på og koblet til androidenheten før denne slåes på. Gjøres dette i motsatt rekkefølge kan det hende at androidenheten ikke klarer å finne USB-enheten. I så fall, slå android enheten av og på.

Vi har ennå ikke fått testet om alle eksterne DAC-er fungerer med OTG-produkter, og setter derfor pris på kommentarer fra lesere som har erfaringer i feltet under.

Kabelen koster 148 kroner på bestsound.no. Butikken selger også til svenske og danske husstander.

En bonus du får med kabelen er at den også lar deg koble din enhet til et fotoapparat og overføre høykvalitets fotografier direkte til den mobile enheten. Og rett opp på Instagram! Vel å merke dersom ditt kamera har mini-USB-kontakt. Du kan også koble til en USB-harddisk. Flere OTG-apper for ulikt bruk er tilgjengelig på Play Store.

bestsound.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Lyd & Bilde
Scroll to Top