Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

LG kvantifiserer LCD-teknikken

Under CES i Las Vegas presenterer LG en 4K ULTRA HD-TV med quantum dot-teknologi.

Skrevet av / 05.01.15 - 09:21
LG kvantifiserer LCD-teknikken

Quantom dot (også kalt kvanteprikker) er en forbedring av LCD-teknologien, som gjør TVen i stand til å vise et bredere fargespekter og forbedret fargemetning sammenlignet med en vanlig LCD-TV.

Selv om LG og deres panelfabrikk LG Display gjør et stort nummer ut av OLED om dagen, er de ikke klare for å gi slipp på LCD med det første, og nå vil de ta i bruk den nye teknikken på en ny 2015 4K LED-LCD modell.

Den nye LG-skjermen har en quantum dot-film med nanokrystaller foran baklyset, og dette gjør at både fargegjengivingen og lysstyrken forbedres. De 2-10 nanometer små kvanteprikkene øker fargerommet med over 30 prosent sammenlignet med en vanlig LCD-skjerm. Dette er ideelt for innhold i 4K-oppløsning, hevder LG. Kombinert med LGs IPS-paneler som er kjent for sin brede innsynsvinkel, håper LG å gi nytt liv til LCD-teknologien, ved siden av satsingen på OLED.

– Quantum dot tar LCD-teknologien til et helt nytt nivå med sin egenstående fargegjengivelse. Når vi nå legger til 4K ULTRA HD LCD-TV med quantum dot-teknologi til vårt eksisterende sortiment av prisbelønte OLED-TVer og tradisjonelle LCD-TVer, havner vi i den unike posisjonen hvor vi kan tilby markedets mest innovative og varierte TV-utvalg – og dette vil gi forbrukerne større valgfrihet, sier Erik Ahsgren, nordisk produktspesialist for Home Entertainment i LG Electronics.

Pris og størrelse på den nye kvante-TVen er ennå ukjent, men mer info kommer sannsynligvis under LGs pressekonferanse mandag.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top