Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bedre lyd med Exact innsprøyting

Med en heldigital innsprøyting rett i høyttaleren, skal Linn Exact bli det optimale musikksystemet, hvor alt skjer inni høyttaleren

Skrevet av / 24.09.13 - 12:16
Bedre lyd med Exact innsprøyting

De kaller det selv å legge lydkilden i høyttaleren, og den tekniske løsningen er både avansert og interessant. Anlegget kan bestå av en digital lydmottaker, og et par høyttalere hvor all signalbehandling er plassert. Overføringen skjer digitalt hele veien til høyttalerne.

Systemet består av en Exact DSM avspiller, og et par Klimax 350A høyttalere med Exact-moduler innebygd. Exakt-modulene består av et digitalt delefilter som fordeler bass til basselementet, diskant til diskantelementet osv, med egen digitalomvandler og forsterkertrinn for hvert element i høyttalerne.

Det gir mye kortere og mindre kompleks signalvei, hvor feilkildene er minimert. Med digital styring av høytttalerne er det også lettere å korrigere for fasefeil og nivåforskjeller, med  Linn Klimax Exakt-systemet.

klimax-system

Linn sier at det digitale delefilteret har 0 desibel deleforvregning, kompenserer for fasefeil og tidsavvik mellom elementene – og digitalomvandleren har så lave jitterverdier (digital støy), som 6,3 ps. Til sammenligning har high-end CD-spilleren Linn CD12 41 ps jitterstøy.

Signalet i hver høyttaler har individuelle klokkesynkronisering av signalet ned i 1,8 nanosekunders presisjon. Det tilsvarer et avvik i avstanden fra lytteposisjon til hver høyttaler på 1/100 del av tykkelsen til et papirark.

Når man kjøper et Linn Klimax Exakt-system, kommer Linn-forhandleren hjem til deg og ikke bare setter det opp, men tilpasser anlegget til rommets akustikk, for optimal lyd.

Her kan du lese mer om Linn Klimax Exakt-systemet.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top