Årets lydprodukt: Wimp Hi-Fi
Strømmende gull-lyd
Endelig! Med Wimp Hi-Fi får vi musikkstrømming i CD-kvalitet.
Strømming er den nye måten å nyte musikk på. I stedet for å rote fram i CD-samlingen eller oppta størsteparten av harddiskplassen til musikk, strømmes musikken direkte over internettilkoblingen, via en abonnementstjeneste. Dermed har man tilgang på nærmest ubegrensede mengder musikk, bare ved å koble seg til internett.
Mens det finnes mange høykvalitets hi-fi-komponenter som gjør strømmejobben på en utsøkt måte, har til nå lyden fra selve tilbyderen vært begrenset til under CD-kvalitet.
Inntil nå. Wimp sitt nye HiFi-abonnement lar oss nemlig strømme musikken i tapsfri CD-kvalitet!
Tapsfritt pakket data
Mens standard Wimp-abonnement gir 320 kbps AAC som høyeste oppløsning, får du FLAC-oppløsning dersom du velger HiFi-abonnementet (Apple Lossless til iOS-dingsene). AAC fjerner i likhet med MP3 lyddata for å få ned lagringsplass og krav til båndbredde, der hvor FLAC og Apple Lossless i stedet er lydverdenens svar på ZIP-filer. Altså pakkes dataene ned til å ta minst mulig plass i en fil, for så å pakkes opp igjen etter den er transportert fra sender til mottaker. Alle dataene er perfekt rekonstruert, dermed reduseres ikke lydkvaliteten.
Vi har lenge etterlengtet reell CD-kvalitet fra våre digitale musikktjenester. At Wimp nå lanserer dette, viser at de virkelig tar audiofile på alvor. Vi har til nå kunnet få CD-kvalitet med den franske strømmetjenesten Qobuz, men hvem orker å manøvrere seg gjennom franske menyer, og med svært dårlig tilgang på norsk musikk? Wimp har ikke bare best tilgang på norsk musikk, men har også et helnorsk brukergrensesnitt!
Wimp HiFi er like enkelt å bruke som vanlig Wimp Premium. Du får bare enda bedre lyd! Til nå er tjenesten tilgjengelig for smartmobiler og nettbrett med Android og Apple operativsystem, i tillegg til stasjonære hi-fi-produkter fra Sonos og Bluesound. En desktop-versjon for hjemmedatamaskinen er på vei, og vi går ut fra at flere hi-fi-produsenter kommer krypende i fremtiden!
Årets bildeprodukt: Sony KD-X65X9005
Sylskarp drømme-TV
Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!
Sonys har vært en ivrig pådriver for 4K formatet både i kinosammenheng og nå til hjemmebruk. Toppmodellen 65X9005 har en oppløsning på 3840 x 2160 piksler og bygger på konvensjonell LCD-teknikk, med LED kantbelysning. Designmessig er den flott å se på, og selv om de sidemonterte høyttalerne gjør den noe bredere enn andre 65-tommere, er det verdt det for lyden sin skyld.
Førsteinntrykket er som med hvilken som helst storskjerm: Bildet fyller en stor del av synsfeltet, stort nok til at man må flytte blikket litt for å ta inn hele handlingen. Forskjellen mot andre store TV-er er at Sony 65X9005 gjengir bildene uten synlige sagtenner, bildekorn eller rutemønster av noe slag. Oppskaleringen fra HD til 4K skjer svært effektivt, takket være Sonys kraftige 4K X-reality Pro bildechip. Selv Netflix-innhold ser bra ut, vel og merke hvis filmmaterialet er av tilstrekkelig kvalitet.
For kunne å teste TV-en med vaskeekte 4K video hadde Sony sendt oss en harddisk full av 4K demomateriale, inkludert klipp fra filmer som Total Recall og Spider-Man. Og vi kan ikke si annet enn… Wow! Det sylskarpe bildet gir nesten en slags 3D-effekt i seg selv, uten at man behøver 3D-briller! Bildet byr på en mengde av detaljer, men det er sømløsheten og følelsen av glass som forsvinner, som gjør en ekstra dimensjon sammenlignet med oppskalert Blu-ray-materiale. Øynene slapper mer av, og det blir nesten som å se inn i et vindu mot virkeligheten.
Dessverre tar demokuttene altfor fort slutt, og det er lite annet 4K-materiale å oppdrive i øyeblikket. Men en ting er sikkert, dette vil vi se mer av!
Årets kamera: Canon EOS 70D
Amatørfotografens drømmekamera
Med dette kameraet har Canon klart å være innovative og samtidig tatt vare på de beste egenskapene i EOS–serien.
Hvis man ser tilbake på de foregående kameraene i Canons EOS-serie, ser de forbausende like ut. Bortsett fra noen mindre endringer her og der, har Canon klokelig holdt seg til samme brukervennlige oppskrift år etter år.
Innvendig har de gjerne gjennomgått større endringer, slik som bedre bildekvalitet, større buffere, raskere skuddtakt og mer nøyaktig lysmåling. Funksjonsnivået har økt jevnt og trutt, og i dag er Canons speilreflekser små datamaskiner i en konservativ innpakning.
Det finnes et EOS-kamera for et hvert behov og lommebok, og EOS 70D er langt fra det dyreste. Men det er det mest innovative på lenge. Kameraet ser like konservativt ut som en Burberry-frakk, og er like brukervennlig og slitesterkt, men innvendig sitter en helt ny bildebrikke med en unik egenskap.
Kameraet med pekeskjerm og wi-fi, har en 20 Mp bildebrikke med to fotosensorer på hver piksel. Den ene brukes til fokuskontroll, mens den andre fanger lyset. Dual Pixel-sensorene gir en lynraskt og ytterst presis autofokus i live view. Like viktig er mykere og samtidig hurtigere fokus når man filmer, også på serieopptak opp til 7 bilder/s.
Sammen med Canon-optikk som har de stillegående STM-fokusmotorene (EF-S 18-135mm eks.), er Dual Pixel et funn! Man kan panorere under opptak uten fokusjaging, motorstøy eller mistet fokus. Prøv det med et hvilket som helst annet speilreflekskamera.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser